Superstitii de nunta | Traditii | Obiceiuri | 2018

10 superstitii legate de nunta

Nunta este un eveniment important in viata fiecaruia dintre noi. Tocmai de aceea de-a lungul timpului, s-au format nenumarate superstitii in jurul ritualului de casatorie.

Se stie ca poporul roman este un popor superstitios, asa ca romanii nu s-au limitat la vorbele populare, ci au mai imprumutat si de la alte popoare. Astfel superstiile legate de nunta au devenit din ce in ce mai numeroase.

Chiar daca sunt mirese care considera ca nu exista superstitii si ca sunt doar niste vorbe aruncate-n vant, fiecare isi doreste sa aiba o nunta perfecta si o casnicie fericita.

Echipa Wedding Consulting a facut o selectie si va prezinta cele mai populare superstitii de nunta.

1.     Aruncarea orezului si graului in fata mirilor

Traditia populara spune ca invitatii trebuie sa arunce cu grau si orez peste miri, la iesirea din biserica pentru ca acestia sa aiba o viata fericita si indestulata. Iar zgomotul facut de boabele de orez la cadere, alunga spiritele rele care vor sa strice armonia din cuplu.

2.     Ploaia in ziua nuntii

Se spune ca ploaia sau ninsoarea din ziua nuntii este considerata semn de bogatie. Iar daca apare si curcubeul, este un semn definitoriu pentru un destin fericit.

3.     Perlele in ziua nuntii

Perlele reprezinta un simbol al suferintei, iar superstitiile legate de aceste bijuterii spun ca vor aduce lacrimi acelei miresei care se incapataneaza sa le poarte in ziua cea mare. Fie ca sunt purtate ca bijuterii sau cusute pe rochie.

4.     Lacrimile din ziua nuntii

Conform unei superstitii, mireasa care va plange in ziua nuntii va avea o casnicie fericita.

5.     Rochia de mireasa

Cand vine vorba de superstitii de nunta, cele mai multe sunt legate de rochia de mireasa. Una dintre ele spune ca nu e bine sa probezi si rochia si voalul in acelasi timp pentru ca nunta nu va mai avea loc.

Se spune si ca mirele nu trebuie sa vada mireasa imbracata in rochia alba pana in ziua nuntii pentru ca o va pierde.

O alta superstitie legata de rochia de mireasa este ca nu e bine sa te fotografiezi imbracata astfel inainte de a fi cununata,  pentru ca te vei desparti.

Citeste AICI – TOP 10 SFATURI UTILE DESPRE ROCHIA DE MIREASA

6.     Nu schimba pantofii

Exista superstitii legate de despartire care spun ca, daca iti schimbi pantofii in noaptea nuntii, iti vei schimba si sotul. Asa ca luati in considerare sa va cumparati pantofi comozi.

7.     Numele pe pantoful miresei

Fetele nemaritate, care doresc sa afle daca se vor casatori curand, isi scriu numele pe pantoful miresei, iar cea al carei nume nu se va sterge se va marita prima.

8.     Aruncarea buchetului

Aceasta traditie este imprumutata. Ea provine din Anglia si spune ca la finalul nuntii, mireasa isi arunca buchetul, iar cea care il prinde va fi urmatoarea care se casatoreste.

9.     Ceva vechi, ceva nou, ceva albastru, ceva imprumutat

Asa cum vedem in filmele de la Hollywood, toate miresele pastreaza cu sfintenie acest ritual. El provine tot din Anglia, iar fiecare lucru simbolizeaza ceva. Lucrul vechi este mostenit din familie. Lucrul nou simbolizeaza speranta unui viitor plin de realizari. Albastru simbolizeaza masculinitatea si uniunea puternica cu partenerul, iar lucrul imprumutat reprezinta dorinta de a prelua din norocul si fericirea altor femei.

10.  Superstitii despre calcatul pe picior

Traditia spune ca acela care isi va calca primul pe picior, partenerul, in timpul slujbei religioase, va fi cel care va conduce in casnicie.

Fie ca tineti cont de  toate aceste superstitii, fie ca nu, noi va dorim sa aveti o nunta si o casnicie ca in povesti.

Bonus – Ce trebuie sa stii cand alegi o rochie de mireasa.

Cu toata dragostea,
Echipa Wedding Consulting

Autor: Andrada Arsenie

 

Daca vrei sa-ti organizezi propria nunta, inscrie-te AICI la curs.

 Lasă un răspuns